Akciók

Évindító akció >
Törzsvásárlói ajánlat >
Harmónia csomag >
Masszázs >

Kedves Vendégeink!

Aki még nem fogott bele a „nyárra jól fogok kinézni” programba, ideje elkezdeni. A tavasz megállíthatatlanul közeledik, a napok repülnek. Fittperceinkben most bemutatunk Önöknek néhány fogyókúrás tévhitet. A SLIM FITT Szalon saját fogyókúrás programot is indított a Facebook-on, kísérjenek bennünket figyelemmel.

Várjuk kedves Vendégeinket a SLIM FITT Alakformáló és Wellness Szalonban.

Slim Fitt Csapat

LEGENDÁS FOGYÓKÚRÁS TÉVHITEK

Ha nem reggelizünk, elkerüljük a kalória-bevitelt

Nagyon tévednek mindazok, akik az áhított fogyás érdekében azzal kezdik napjaikat, hogy az első étkezést, a reggelit egyből kihagyják, pusztán azért, hogy egy kalória-felvételt megspórolhassanak. Reggeli nélkül az anyagcsere-folyamatok sem indulnak be, s délidőben viszont annál nagyobb és gyorsan felbukkanó éhség jelentkezik, amely esetében igen nehéz mértéket tartani. Bizonyított, hogy ebéd során jóval kevesebbel is beérjük, ha előtte a napot reggelivel indítottuk.

Fogyókúra közben az édességek tabunak számítanak

Jó hír mindazoknak, akik eddigi fogyókúrájuk során csupa ízetlen, unalmas dolgot ettek a fogyás érdekében, hogy az édességekről nem kell lemondaniuk. A jelenség pszichológiailag úgy néz ki, hogy minél több ételről tiltjuk le szervezetünket, annál hamarabb várható, hogy két lábbal rúgjuk fel fogadalmunkat, hogy az önsanyargatásból adódó nélkülözésnek egy jó nagy zabálással vessünk véget. A hangsúly a mértékletességen van.

A teljes kiőrlésű gabona felhasználásával készült ételek alacsony kalóriatartalmúak

Mindegy, hogy kenyér, zsemle, vagy tésztaféle, a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek közel annyi kalóriát tartalmaznak, mint a hagyományos készítmények. Ennek ellenére mégis a teljes kiőrlésűt ajánlatos választani, hiszen nem elég csupán a kalóriát nézni, azt is érdemes figyelembe venni, hogy a teljes kiőrlésű gabonában lévő összetett szénhidrátok nehezebben szívódnak fel, tovább biztosítanak jóllakottság-érzést, magasabb rosttartalmuk segít a méreganyagok kiürülésében és vitamin, valamint nyomelem tartalmuk is magasabb. Az egyszerű szénhidrátokból álló pékáruk gyorsan megemelik a vércukorszintet, melyre a szervezet nagy inzulin-kiáramlással reagál, mely a zsírraktározásnak kedvez. Ez a megemelkedett vércukorszint gyorsan le is cseng és hamar éhségrohamot indukál.

Különböző ételeket külön fogyasszunk

Tudományosan nem megalapozott az elmélet, amely szerint a különböző energiaforrások elkülönítése fogyáshoz vezet.

A diabetikus csokoládéban kevesebb kalória van

Tévedés. A diabetikus csokoládékban cukor helyett édesítőszer van, de gyakran a jobb íz érdekében sokkal magasabb a zsírtartalmuk.

 

 

A szaunázás remek zsírégető módszer

A rendszeres szaunázással segítjük a méreganyagok bőrön keresztüli távozását, a „gondosan” összegyűjtött zsírrétegektől ugyanakkor lehetetlen egy kis izzadással megszabadulni. A szaunázással együtt járó súlyvesztés csupán vízveszteséget jelent a szervezet számára - ezért is ajánlott utána sok folyadékot inni. De nem árt vigyázni: a jelentős folyadékvesztés étvágyunkat is meghozhatja!

A sok szex fogyaszt

Hogy az érzéki élvezetek „mellékhatásként” még a zsírrétegeinket is eltüntetik? Ne legyünk csalódottak, amikor a várt fogyás nincs sehol! Egy negyedórás szexuális együttlét alatt egy 56 kilós nő szervezete átlagosan 36 kalóriát éget el.

A leírtak függvényében – a teljesség igénye nélkül – láthatjuk, hogy fogyókúrás terveinknek kézzel fogható, centivel mérhető eredménye csak akkor lesz, ha következetesen, kitartással, egészségünk szem előtt tartásával, eltökélten fogunk bele a kilóktól való szabadulásba. Ne higgyünk semmilyen csodatévő módszerben, mert olyan nem létezik. Önmagunkhoz mérten, saját lelkierőnk és kitartásunk ismeretében tűzzük ki a célt, így abból biztosan nem lesz kudarc. Kis eredmény is eredmény. Bízzunk magunkban és adjunk időt a zsírpárnák felszámolására. Ami nem két nap alatt keletkezett, az nem is fog két nap alatt eltünni. Kérdéseiket, észrevételeiket is szívesen vesszük, írjanak nekünk.

Aki vegetáriánus, csak vékony testfelépítésű lehet

Egyedül azáltal, hogy a húsról és húskészítményekről lemondunk, nem leszünk csinosak. Elég csak arra gondolni, hogy a panírozott zöldségek és gombák, valamint a pékáruk vagy olajos magvak sem számítanak a kalóriaszegény élelmiszerek közé.

Fagyasztva fogyaszt?

A termogenézis azt a jelenséget takarja, amely során - ha fázik - szervezetünk jóval több energiát igényel, mivel az alacsony külső hőmérséklet ellenére is tartani kívánja a 37 ''C körüli állapotot. A gyakorlatban ezzel a módszerrel mégsem lehet lefogyni, ugyanis a többlet energia-felhasználás minimális, s a fázás következtében bizonyítottan az étvágy is megnő, mivel a szervezet - tudat alatt - vastagabb, a hideg ellen is védettséget adó zsírrétegre vágyik. Jobb tehát a téli sport alatt kissé megizzadni, mint a hidegben állva fázni - minden szempontból!

A léböjt-kúra kiváló fogyókúrás módszer

A léböjt-kúra tulajdonképpeni célja az, hogy emésztőrendszerünket ideiglenesen tehermentesítsük, hogy megszabaduljon a méreganyagoktól, s az anyagcsere-folyamat végterméke teljesen kiürüljön belőle. A helytelenül végzett léböjt-kúra az anyagcsere felborulásához vezethet. Csak szakember segítségével szabad böjtölni. Egyik veszélye abból adódik, ha nem pótolják a vizet és az elektrolitokat, másik veszélye pedig az, hogy a nagyobb éhezés után életmódváltás hiányában jojo-effektusra kell számítani. A súlyvesztés ugyanakkor nem a zsírrétegekből történik, csupán a salakanyagok és tekintélyes mennyiségű víz távozott testünkből. Ennek megfelelően önmagában a léböjt-kúra hosszú távon nem alkalmas fogyókúrás célokra, arra viszont tökéletesen megfelel, hogy egy egészséges, kalóriában szegény táplálkozáson alapuló életmódot a böjtöléssel vezessünk be.

Alma Lasers Accent * LPG gép * Ultratone Futura Tone * Alpha Oxy Led Spa * Testkezelés * Arckezelés * Hangfrekvenciás zsírbontás * Fogyás * Fogyókúrás tévhitek * Méregtelenítés

SLIM FITT ALAKFORMÁLÓ ÉS WELLNESS SZALON - FOGYÁS, FOGYASZTÁS, FOGYÓKÚRA - ZSÍRBONTÁS
1165 Budapest, Veres Péter út 110. (Mátyásföld repülőtér, HÉV megálló). Bejelentkezés, információ: (06 30) 828-5184. www.slimfitt.hu

Fogyókúrás tippek, tanácsok: Fogyókúra Szalon XVI-XVII. kerület

"hatékony fogyás fogyasztó gépek segítségével"